Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /mnt/web-data1/udolivltavy_cz/public_html/www/templates/dso2m/functions.php on line 202

Dvořákova hudební Nelahozeves

 

Antonín Dvořák

 

Každý už jistě někdy slyšel pojem „Dvořákova hudební Nelahozeves“. Původně se jednalo jen o jakési připomenutí narození slavného skladatele, ale v poslední době se tento festival stává díky mnoha mezinárodním účastem lákadlem jak pro cizince, tak i pro širokou českou veřejnost.

 

 

 

Roku 1951 založila Společnost Antonína Dvořáka tradici oslav mistrova narození známou po označením „Dvořákova hudební Nelahozeves“. V době minulého režimu byly tyto oslavy zakázány, a tak Dvořákova hudba zazněla na zámku Nelahozeves po dlouhé odmlce opět v roce 1992.

Dvořákova hudební Nelahozeves probíhá od začátku jara až do podzimu. Více než sedm měsíců v roce se posluchačům poštěstí zaposlouchat se do toho nejlepšího nejen od Dvořáka, ale i mnoha stovek dalších umělců. Hlavním dějištěm celých oslav je samozřejmě zámek Nelahozeves, část koncertů se koná i v chrámu Nanebevzetí Panny Marie ve Zlonicích a v několika pražských sálech (například v Rudolfinu).

V posledních letech stále častěji na zámku zaznívá vedle hudby klasické i hudba alternativní a jazzová. Tím se vlastně nevědomky plní odkaz samotného Dvořáka, který se snažil během svého působení ve funkci ředitele hudební akademie v New Yorku prosadit v hudbě novátorské a moderní postupy.

Program Dvořákova hudební Nelahozeves 2014

7. října 2014 (úterý)

Pěvecký večer Evy Pilarové

klavír – Milan Dvořák
kytara – Adam Tvrdý
kontrabas – Vít Fiala


25. listopadu 2014 (úterý)

Koncert Komorního orchestru Dvořákova kraje

umělecký vedoucí a dirigent – prof. Václav Mazáček
sólové party přednesou členové České filharmonie


9. prosince 2014 (úterý )

Vánoční koncert souboru Linha Singers


Kontakt pro rezervace a dotazy:
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
tel.:725 837 912